Marockans henna

En finmald henna från Marocko som har en något ljusare ton än t ex den indiska hennan. Den har inga bruntoner i sig utan är klar och rent röd. Den passar dig som vill ha en mild och lite ljusare röd färg, men den fungerar också utmärkt att blanda med indigo eller katam för bruna färger.

Denna henna behöver inte mogna lika länge som t ex Jamila så du kan blanda den med hett vatten, låt den stå i någon timme i rumstemperatur (eller kortare tid över lite värme t ex nära ett element, och använd sedan. 

Överbliven henna kan du lägga i frysen till ett senare tillfälle! (Fungerar dock inte med indigo eller katam.)

Gör så här:

Blanda pulvret  hett vatten (inte kokande - då försämras färgen vässentligt!) med någon tetsked syra, t ex citronsaft. Låt stå i några timmar för att mogna, och blanda sedan ihop med andra färgblandningar eller använd som den är.

Se vidare under Hur gör man?

 

Tillbaka